Vacanta perfecta pentru tine si familia ta: Sejur la Disneyland in Paris

Disneyland Paris este o statiune de vacanta destinata in special familiilor care au copii. Tocmai pentru ca este considerat un paradis magic pentru micuti, pozitionarea acestui obiectiv turistic pe lista personala  este o alegere ce se va dovedi satisfacatoare pentru toti membrii familiei. Acesta este situat in districtul Marne-la-Vallee, oras pozitionat in estul Parisului, la o diferenta de 32 de kilometri de centrul metropolei franceze. O optiune accesibila de transport este RER-ul, un tren care circula dupa un program relativ fix in directia Chessy/Marne-la-Valle. Acesta este o varianta rapida si economica, avand in vedere faptul ca pretul oscileaza intre 3-7 euro in functie de categoria de varsta, iar durata calatoriei este de aproximativ 45 de minute.Oferta Disneyland

Disneyland-ul este impartit in doua segmente, oferind posiblitati egale de divertisment, atat pentru adulti, cat si pentru copii. Primul parc tematic este cunoscut sub clasica denumire de “Disneyland Park”, iar zona sa de intrare este reprezentata de un bulevard al anilor 1900 din Statele Unite, supranumit “Main Street USA”. In aceasta portiune de acomodare veti avea ocazia sa colindati diverse magazine de suveniruri, restaurante, si alte centre de divertisment, mai ales ca aceasta gazduieste in fiecare zi Parada Disney, un moment artistic intens pentru cei mici, deoarece infatiseaza toate personajele populare din povesti si desene animate: Mickey Mouse, Pluto, Donald, precum si cuplurile celebre de printi si printese.

Celelalte patru zone sunt reprezentative prin tematica abordata, fiind definite prin culori, muzica, si atractii turistice diferite. Primul segment este “Fantasyland”, ideal pentru copiii de toate varstele, pentru ca aici veti identifica o serie de obiective inedite: Castelul Frumoasei din Padurea Adormita, Labirintul lui Alice din Tara Minunilor, Casuta “Meet Mickey Mouse”, alaturi de o sumedenie de carusele si figurine colorate, inspirate din lumea povestilor. “Discoveryland” este locul reprezentativ pentru tematica SF, definita prin OZN-uri , trasee cu lasere, simulatoare care ofera o plimbare prin galaxie, piste pentru masini ale trecutului sau viitorului, alaturi de nave spatiale si un roller coaster impresionant prin dimensiuni. “Adventureland” este fara indoiala mediul cel mai aglomerat din parc, avand in vedere faptul ca pune la dispozitia copiilor oportunitati multiple de divertisment, in timp ce “Frontierland” se remarca prin valorificarea elementelor principale din traditiile si estetica Vestului Salbatic, oferind o experienta vizuala inedita: cowboys, satul lui Pocahontas, caruselul Big Thunder Mountain, etc. In cadrul celui de-al doilea parc tematic: “Walt Disney Studios” aveti oportunitatea de a asista la cascadorii profesioniste cu motociclete si masini, precum si la filmarea unor scene cinematografice.

Serviciile de care puteti beneficia in aceasta statiune de vis sunt complete, iar raportul dintre calitate si pret este unul echilibrat, avand in vedere faptul ca orice element este personalizat. Pornind de la restaurantele cu specific: “Agrabah Cafe”, “Hakuna Matata”sau “Cowboy Cookout Barbeque”, dumneavoastra aveti posibilitatea de a testa preparate culinare inspirate din gastronomia arabeasca, mediteraneana, africana, sau americana. In fiecare seara, turistii au la dispozitie un impresionant spectacol de lumini si sunet, denumit emblematic “Disney Dreams”. Acest moment special concentreaza in aproximativ 30 de minute o trecere rapida prin toate povestile copilariei, fiind un amalgam artistic surprinzator din punct de vedere vizual si auditiv.

Nu in ultimul rand, este bine sa fiti familiarizati si cu obiectivele turistice din imprejurimi, in cazul in care doriti sa explorati pe indelete regiunea Seine-et-Marne, peisaj ce se remarca din punct de vedere cultural, artistic si istoric. O nota aparte este oferita de numeroasele sate medievale, impresionante prin arhitectura constructiilor idilice si a aleilor pitoresti. Doua monumente turistice pe care nu le puteti rata sub nicio forma sunt “Castelul Vaux-leVicomte” si “Castelul Fontainebleau”, aflat sub egida UNESCO. Imprejurimile deosebite si universul magic al acestei statiuni reprezinta cei doi factori principali care transforma Disneyland Paris intr-o destinatie ideala de vacanta.