22

feb.
2016

Vizita Castele Valea Loarei

Postat de: adminleisure/ 0

 

– Explorați unul dintre cele mai recunoscute castele din lume: Chambord
– Aflați despre istoria Château de Chenonceau
– Descoperiți moștenirea vinului Loira cu o sesiune de degustare de vinuri

CASTELUL CHENONCEAU: bariera a elegantei, situat perpendicular pe raul Cher, o bijuterie a arhitecturii renascentiste. Decorarea s-a facut de catre 5 femei ce au adus castelului, atat la ​​interior cat si la exterior, o aura romantica. Construit in anul 1513 de Katherine Briçonnet, infrumusetat de Diane de Poitiers, Catherine de Médicis si Madame Dupin, Castelul Chenonceau datorează femeilor o buna parte din farmecul sau.
CASTELUL CHAMBORD: unul dintre cele mai mari castele ale Loire, o bijuterie a Renasterii, construit la cererea imparatului François I pentru a servi drept cabana de vanatoare. In cei 32 de ani de domnie, Francois a trait in castel doar 42 de zile. Rasfatul epocii respective este subliniat de cele 365 de camine, 440 camere, 14 scari si 800 de corturi. Faimoasa scara dubla atribuita lui Leonardo da Vinci este punct principal de atractie.
CASTELUL CHEVERNY: apartine familiei Vibraye, castelul a conservat perfect mobilierul din secolul al XVII-lea, poate fi admirat in timpul vizitarii apartamentelor. Parcul ce il inconjoara reprezinta un alt punct forte al castelului.
Durata tur: aproximativ 12,5 ore,

Tarif copil 3-11 ani
€ 130

tarif adult
€ 190